Pia Green

Proffsfotograf och Entreprenör
Min fråga i Clarity Program var: Hur ska jag integrera min passion för design, fotografi och entreprenörskap – med min vilja att hjälpa andra. Och dessutom ha möjligheten att kunna ha med hunden till ett jobb som jag älskar? 

Både för mig själv och för min ekonomi var denna frågeställning viktigast för mig att få klarhet i. 

Innan jag började Clarity Program hade jag 1000 och 1 idéer som jag trodde jag ville förverkliga, var nästan jämnt stressad och ville dessutom vara till lags för de flesta människor som ville berätta om sina bekymmer. Jag visste inte om jag skulle köra på med mitt egna företag eller fortsätta min anställning. Om jag vågade skulle jag egentligen vilja satsa allt i mitt egna företag. 

Vi började med att synliggöra min viktigaste frågeställning och uppmärksamma vad som får mig att både vara kvar och lämna min kärna. Efter detta började jag lägga märke till min omgivning på ett nytt sätt. Jag blev chockad över att upptäcka att många i mina omgivning i grund och botten agerade utifrån rädsla. Tidigare har jag bara följt med på aktiviteter och varit i samtal utan att tänka på det. När jag nu stannade upp och började observera mig själv och min omgivning drabbades jag av en stor men viktig ensamhetskänsla. Då var det skönt att ha stöd. 

Jag utforskade vad som egentligen är viktigt för mig i både jobb och relationer och började rensa bort det som tog mig från min kärna. Jag lärde mig att lyssna på min inre röst, vad är det jag egentligen vill, och skilja den från måsten och rädslor. Det var fantastiskt att upptäcka vilken inre trygghet som kom av att jag kom in i min kärna. 

I dag har jag ett stort lugn, har en god ekonomi och får hur mycket som helst gjort. Jag jobbar nu heltid med mitt företag, stormtrivs med det och har även hittat det som är min kärna i mitt fotograferande – jag får människor att utstråla en naturlig glädje på sina bilder. 

Pia Green bröllopsfoto: www.piagreen.se 

Jag dessutom grundat en dynamisk mötesplats för entreprenörer i centrala Örebro som heter Concretes Studios där vi även har ett pop up store. 

Concretestudios: www.concretestudios.se

Kom gärna förbi, det ligger centralt i Örebro!